Forebyggelse af vabler

Der er ikke noget som vabler, der kan spolere en vandretur. Der er dog heldigvis flere ting, du kan gøre, for at undgå at få vabler, når du vandrer. Og ved du, hvad du skal gøre, når de er dukket op, har du en større chance for hurtigt at kunne komme videre.

Generalt

Beskyt dine særligt udsatte steder med Tensoplast, inden du drager af sted, hvis du ved, at du er følsom over for vabler på et bestemt sted.

Brug et vabelplaster, når du ser, at det er ved at gå galt. Produkter som for eksempel Compeed virker som et ekstra hudlag, mens vablen heler, og gør dig i stand til at vandre videre. og smid et stykke Tensoplast over Compeeden så bliver den siddende.

Vandrestøvler

Dine støvler skal passe dig og være gået til, inden du sætter ud på en længere tur. De må hverken sidder for løst eller for stramt – begge dele kan forårsage vabler, som opstår på grund af friktion.

Brug de rette sokker

Brug sokker specifikt designet til vandreture, der er tale om sokker i uld og/eller syntetiske materialer. Pak også et ekstra par sokker, så du kan skifte til tørre sokker, hvis du får våde fødder. med en bare gode vandre sokker behøver han ikke have have et tyndt par på under, da de nye vandre sokker i dag er så gode at men kan nøjes.

Reager med det samme

Vær hele tiden opmærksom på, hvordan dine fødder har det. Det er så nemt blot at fortsætte derudad, selvom der er et sted på hælen eller tåen, der begynder at trykke. Med det samme. Tag støvler og sokker af og undersøg foden. Er der det mindste tegn på irritation, rød hud eller lignende, så gør noget ved det med det samme, og du kan være heldig at undgå vablen. Smide et stykke vabelplastre eller Tensoplast på, efter du har tørret foden, så den ikke er våd eller fugtig.