Røsti af knoldselleri

Ingredienser

  • ½ knoldselleri cirka 500 gram
  • 50 g parmesanost
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 æg
  • ½-1 tsk hav
  • salt elleralmindeligt salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern skrællen på knoldsellerien med en skarp kniv. Del knoldsellerien i grove stykker, så
    det kan gå ned i foodprocessoren.
  3. Kør knoldselleristykkerne gennem din foodprocessor med mellem eller lille rivejern.
    Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.

  4. Skræl hvidløgene og pres det i en skål. Bland hvidløg med knoldselleri, æg, salt , peber og
    revet parmesanost.

  5.  På en bageplade formes 16 små eller 9 store knoldselleri-rösti.

  6.  Bag dine knoldselleri-rösti i ovnen, i cirka 10 minutter, hvorefter dine rodsfrugtsrösti vendes
    med en spartel og bages i yderligere 10 minutter. Tag dine rodfrugtsrösti ud, når de er
    sprøde og gyldne