Solformørkelse

Solformørkelsen 11 August. 1999

Den 11.august var dette årtusinds sidste solformørkelse, den kunne ses over det meste af Europa – bare ikke lige hjemme i lille Danmark.
Her blev solen kun omkring 85% dækket af månen, hvilket ikke er meget anderledes end en pænt overskyet dag som vi jo ellers har nok af i Danmark. Derfor var vi 4 stk der kørte til Franktig ned til Metz, for at vi kunne se solformørkelsen 100%.

De fire personer som var afsted sammen var :

  • Rico Hessellund
  • Jessica Sundberg
  • Christian Andreassen
  • Flemming Bredahl

Pludselig bliver vi meget bevidst om, hvor skrøbelig vores verden er, uden solen og hvor lidt der egentligt skal til, førend vi ikke længere kan genkende den.


Ikke nok med, at alt bliver nat i løbet af få sekunder, stjerner viser sig på himlen og temperaturen falder drastisk og fuglene stopper med at synge.

Når totaliteten så er ovre, og solen igen tager magten over dagen, så kan man føle den primitive følelse af sejr komme op i en..
Derefter kan man genkende tidligere folkeslags lyst og trang til at dyrke solen og profetierne omkring solformørkelserne.

Ja, så gik turen afsted, men først med et lille stop i Tyskland, hvor bilerne skulle fyldes op til turen med diverse søde sager.
Her står Christian dog lige og kikker på Rico og Jessica og checker om de nu også pakker bilen rigtig, selv om han slet ikke var med i den bil :). Som man kan se på dette billede så kørte Rico & Jessica i en Mercedes stationcar.

Så er vi ankommet til det sted som vi mente ville blive det perfekte sted!. Men der var nu noget overskyet, så vores humør var ikke i top.
Men som man også kan se på billedet, så kørte Christian og jeg i en Honda Shuttle, hvor der bagi lige kunne ligge 2 stk. luft madrasser.
Den var perfekt til 2 personer og endnu bedre var det at solen have svært at komme igennem de mørke ruder.

Der var nu ved at være gået et par timer, og ja, skyerne var ikke samarbejdsvillige!

Yahoooo så kom det endelig og vi var også så heldig at skyrene forsvandt, ca 10 min. før solformørkelsen var 100%, sååå der var fest på den lille plads, hvor vi fik taget 5 x 36 billeder. Jeg brugte 2 stk. kameraer, 1 stk. Canon AS1 og 1 stk. Nicon F4E kamera med power pack, multifunktions-bagstykke samt en 80-210 mm 8,2-8,6F linse.

Det var den til dags dato fedeste oplevelse som naturen havde givet mig endnu!!!

Alle var 100% stille, den eneste lyd der hørtes, var de ca 100 stk. kameraer der klikkede løs

Yes !! for ….. den er flot kom der i baggrunden da diamanten kom til syne og ja som man kan se på billedet så var det også flot, også mere end man kan forestille sig uden nogensinde at have set en…

Dette var også det sidste billede jeg tog, hvorefter jeg lagde mig på ryggen for at nyde det utroligt flotte syn af diamanten, og derefter det hele baglæns igen… Bare det at se skyggen komme og forsvinde i den fart, ja det var utrolig…. Det værste ved denne tur er, at jeg er klar til at tage til den næste solformørkelse igen, næste gang det kommer inde over land…

Herunder ses et billede at solens bane gennem Europa hvor der var 100 procents solformørkelse.